Geneve 2011: Opel Zafira Tourer Concept

Opel Zafira Tourer Concept
Opel toont ons voor het eerst de Zafira Tourer Concept, een lounge op wielen.

We zagen hem reeds als hologram en kregen vorige week nog enkele nieuwe foto’s, maar in Genève staat de Zafira Tourer als tastbaar concept. Buitenaf ligt de Zafira Tourer mooi in lijn met de rest van het gamma, dankzij de sikkelvorm in de flanken en een neus die gelijkenissen vertoont met de Opel Ampera. Het slanke en aerodynamische koetswerk zorgt voor een minimaal windgeruis binnenin. Het model is eveneens gelieerd met de Chevrolet Orlando, waarmee hij het Delta II platform deelt. De Zafira Tourer zal zich wel distantiëren van de Chevrolet met meer premium accenten en een bijhorend hoger prijskaartje.

Alles draait echter om het interieur van de Zafira Tourer. Opel trachtte het concept van een lounge te incorporeren in het interieur van de wagen, waarmee de wagen de ideale plek wordt om te ontsnappen van de dagelijkse drukte en stress. Binnenin baden de passagiers in een oase van licht, dankzij een panoramische voorruit en een groot glazen dak. Opel introduceert eveneens een geëvolueerde versie van het Flex7-zetelconcept uit de Zafira, waarbij twee zetelrijen eenvoudig verschoven of neergeklapt kunnen worden en dat alles dankzij een druk op de knop.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...