Nissan Esflow Concept

Nissan Esflow Concept
Nissan komt naar Genève met een nieuwe elektrische sportwagen, de Esflow genaamd.

De Nissan Esflow is gebaseerd op de Nissan Leaf, maar krijgt achterwielaandrijving om het sportieve karakter te benadrukken. Voorlopig gaat het nog om een concept, maar de wagen zou als inspiratie kunnen dienen voor een toekomstig productiemodel.

De tweezitter heeft een profiel dat gelijkaardig is aan dat van de 370Z en zijn futuristische looks zijn zowel een wenk naar eerstgenoemde als naar de Nissan Leaf. Verder krijgt het gletsjer-geïnspireerd exterieur een omhullende voorruit en zesspakige aluminium velgen met blauwe carbon inlegstukjes. Hetzelfde ‘ijzige’ blauw werd gebruikt als tint in de voorlichten en LED dagrijlichten. De spiegels werden vervangen door camera’s en werden geplaatst aan de basis van de A-stijl.

De Esflow krijgt een aluminium chassis dat exclusief voor het concept ontwikkeld werd en rondom de aandrijflijn heen is gebouwd. Zo wil Nissan het maximum putten uit de mogelijkheden die elektrische aandrijving biedt. Zo werd ook de gewichtsdistributie geoptimaliseerd door de batterijen zowel op de voor- als achteras te plaatsen. Een conventionele brandstoftank wordt logischerwijs lichter naarmate de brandstof opraakt, waardoor de balans wijzigt. Nissan haalt het voordeel aan dat bij elektrische aandrijving de gewichtsbalans constant blijft, aangezien de batterijen dezelfde massa behouden.

De batterijen zijn van het lithium-ion type en bezorgen de Esflow een rijbereik van ongeveer 240 km. Een paar elektrische motoren drijven de achteras aan, waarbij elk wiel onafhankelijk wordt gecontroleerd zodat koppeldistributie en stabiliteit geoptimaliseerd worden. Een sprint van 0 naar 100 km/u is mogelijk in minder dan 5 seconden.

Het interieur moet comfortabel en aangenaam blijven, maar focust op gewichtsbesparing. De met goudkleurig leder omhulde sportstoelen zijn vastgemaakt aan het achterste dwarsschot, terwijl het stuurwiel en de pedalen elektrisch verstelbaar zijn. In de deuren werd donkerblauw leder en zijde gebruikt. Het dashboard verbergt vier LCD displays omhuld met zilverkleurig carbon.

Officieel wordt de Esflow omschreven als een visie op hoe de toekomstige sportwagen er kan uitzien. Een insider heeft echter aan Autocar gemeld dat Nissan nauwlettend de reactie van het publiek in Genève in de gaten zal houden om te zien welke trekjes ze kunnen gebruiken in een toekomstig productiemodel. (Via: Autocar)

Lees hier onze rijtest met de Nissan 370Z Coupé
Lees hier onze rijtest met de Nissan 370Z Roadster

Nissan Esflow Concept

Nissan Esflow Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nissan Esflow Concept"

  1. Kristof L 10-02-2011 om 9:13

    Raar dat jullie de Nissan Juke niet vergelijken met deze ‘sportwagen’.
    Die groots uitgesproken wielkasten, perfect de Juke. De achterlichten in V vorm vind je ook op de Juke, en de voorlichten die ietwat ‘op’ de motorkap worden doorgetrokken… ook Juke-achtig 😀

  2. TDB 10-02-2011 om 11:50

    @ Kristof L
    Daar heb je gelijk in, die had ik even over het hoofd gezien;)!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...