Opel Zafira Tourer concept

Opel Zafira
Opel publiceerde deze morgen een foto van de Zafira Tourer Concept, die zal debuteren op het autosalon van Genève.

Deze morgen publiceerde Opel een foto waarop Mark Adams, hoofd design bij Opel, een iPad vasthoudt waaruit een Zafira hologram tevoorschijn komt. De foto onthult de nieuwe Zafira die een neus krijgt die geïnspireerd is door de Ampera, en daarnaast ook over de gekende kink in de flank beschikt.

Uit de woorden van Mark Adams kunnen we afleiden dat er nadruk zal gelegd worden op het interieur van de wagen :

We hadden het idee het concept van een lounge te incorporeren in het interieur van de wagen. Een lounge is de perfecte plek om te recupereren van de dagelijkse drukte.

De nieuwe Zafira zou het huidige model niet meteen vervangen. Het concept dat zal debuteren in Genève zal groter en gecompliceerder zijn, specifiek ontwikkeld om te concurreren met de Ford Galaxy en Ford S-Max. De huidige Zafira zal een grondige facelift krijgen, waarna de verkoop van het model gewoon voortgezet wordt.

De nieuwe wagen krijgt het Delta II platform van GM en is gelieerd met de Chevrolet Orlando. De Zafira krijgt wel meer premium accenten, typische Opel stijlkenmerken en ook een hoger prijskaartje, waarmee hij zich duidelijk zal distantiëren van de Chevrolet. Verder zijn geen details beschikbaar over de nieuwe Zafira, daarvoor blijft het wachten tot het autosalon van Genève. (Via: Autocar)

New Opel Zafira

Nieuwe Opel Zafira interieur

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...