Opel bevestigt terugkeer Calibra

Opel Calibra 2013
Zo’n half jaar geleden was Opel nog aan het twijfelen of de Opel Calibra een revival zou kunnen krijgen. Inmiddels is de kogel door de kerk, de Calibra komt er.

De nieuwe Opel Calibra – of hij daadwerkelijk ook zo zal gaan heten is nog niet duidelijk – zal gebaseerd worden op de Opel Insignia. Het model moet een 2+2 zitter worden en de styling zou gebaseerd zijn op het Opel GTC Concept dat in 2007 werd voorgesteld. Daarin herkennen we duidelijke trekken van de huidige Opel Insignia, maar de Calibri zou een sportievere zijlijn krijgen.

Dit model zou er ten vroegste tegen 2013 komen. De verkoop zou ongeveer 30.000 stuks moeten bedragen om het project rendabel te maken. Dat zou willen zeggen dat er nog  enkele andere GM-merken de Calibri in het gamma zouden moeten opnemen. Hierbij denken we onder meer aan Buick. Ook Saab wordt genoemd in deze lijst, al is dat niet langer een onderdeel van GM.

Onder de motorkap van het topmodel zou ofwel de huidige OPC-motor van de Insignia komen, een 2.8 liter grote V8-motor met 325 pk ofwel de nieuwe 2.0 liter grote turbomotor met 290 pk die in het Opel Astra GTC Concept Paris ligt. Meer nieuws volgt ongetwijfeld later! (via WCF)

Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia OPC.
Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia Sports Tourer.
Lees hier onze rijtest met de Opel Insignia.

Opel GTC Concept Calibri 2013

Deel dit bericht:

3 reacties op "Opel bevestigt terugkeer Calibra"

 1. TDB 30-11-2010 om 10:58

  Wou dat Opel net als BMW zou terugkeren naar het DTM-kampioenschap! Met deze wagen als basis zou dat mogelijk zijn, maar ik zie het helaas niet gebeuren.

 2. Kristof L 30-11-2010 om 20:10

  Leuk kleur, dat matte zilver!

 3. maxime 10-12-2010 om 16:36

  kunnen die zich gewoon niet bezighouden met astra’s en corsa’s??
  ze bemoeien zich met een segment waar ze geen verstand van hebben!
  laat dat maar aan de drie duitsers over

Reageer

Reactie aan het plaatsen...