Mercedes E Guard redt Jenson Button

Jenson Button
Jenson Button had gisteren een echte baaldag, na een zeer slechte kwalificatie werd hij nog eens onder vuur genomen op de terugrit naar zijn hotel door lokale gangsters. Gelukkig voor hem voorzag zijn werkgever een gepaste taxi, namelijk een E Guard, waarmee hij dus zonder zorgen kon ontkomen.

De wereldkampioen startte om 17 uur – Belgische tijd – maar vanaf de 11e startplek, terwijl teamgenoot Hamilton toch vanop de 3e plek mag starten. Alsof dat nog niet genoeg miserie voor de Brit was werd hij nog onder vuur genomen onderweg naar zijn hotel in Morumbi. De bepanserde taxi – inclusief gewapende chauffeur – kan wel tegen wat vuurkracht, maar ontspannend zal het toch niet geweest zijn. Na een korte ontsnapping kon de chauffeur de 5 belagers afschudden en zo Button, zijn vader, zijn trainer en zichzelf veilig thuisbrengen in het hotel. Button had enkel maar lof voor zijn chauffeur en zijn goede rijstijl, wat als compliment van een F1 wereldkampioen wel kan tellen.

Mercedes mag dan nog duizenden euros spenderen aan promotiecampagnes omtrent hun Guard gamma, maar na de feiten van gisteren kunnen ze gewoon het nieuws gebruiken. In het Guard gamma zit er voor elk wat wils, men heeft in de E-klasse de keuze uit een E350, E350 CDI en een E500, standaard bezit deze wagen bescherming tegen zowel machinegeweerkogels als handgranaten. Daarnaast zijn er twee S-Klasse’s in de Guard-uitvoering, een S450 CDI en een S600 Pullman. Voor diegenen die houden van extreme veiligheid en nog wat offroadwerk erbovenop voorziet Mercedes de G Guard. Elk van deze wagens is zodanig gebouwd dat ze dankzij extra kevlar en andere veiligheidssystemen een meerwaarde kunnen bieden tijdens een aanslag, toch wordt er niet afgedaan aan de uitstekende rijkwaliteit. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...