Gespot: Mercedes GL63 AMG

Mercedes GL63AMG
Mercedes is bezig met haar grootste SUV een AMG-kuur en facelift te geven. De nieuwe 5.5 liter grote V8 met twee turbo’s zal het vermogen leveren.

Wie er dus met een kampeerwagen op uit wil trekken, voldoende ruimte wil hebben én zeker genoeg vermogen eist, kan bijna niet anders dan de Mercedes GL63 AMG kopen. Een echt andere reden voor de Mercedes GL zo’n grote motor te geven, kunnen we ons namelijk niet direct indenken.

Momenteel ondergaat de Mercedes GL63 AMG hittetesten in Death Valley. Ingenieurs proberen uit te zoeken of het ontwerp en de motor ook tegen de hitte kunnen. De Mercedes GL krijg namelijk niet alleen een AMG-kuur, maar ondergaat momenteel ook een facelift.

De 5.5 liter grote V8-motor zal zorgen voor een duizelingwekkende 544 pk onder de motorkap. Voor andere prestatiecijfers is het nog te vroeg, maar wel zou er een Performance Pack komen, dat die 544 paarden versterkt tot 571 paarden. Dit model zou tegen 2012 gelanceerd worden. (via MA)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...