Slechts een nieuwe Lancia Stratos


Jammer, maar helaas. Wie dacht dat er een nieuwe Lancia Stratos op de markt zou komen, is verkeerd. Het model dat onlangs gespot werd, is een exemplaar voor een rijke industrieel.

Die rijke industrieel verzocht Pininfarina – niet Bertone, hoewel Bertone de vorige Lancia Stratos tekende – om de Lancia Stratos nieuw leven in te blazen in de vorm van een uniek exemplaar. Over het exemplaar zelf is er uitzonderlijk weinig geweten. De Lancia Stratos zou op een verkort platform van de Ferrari F430 staan.

Bovendien zou de Stratos niet enkel het platform van de F430 gebruiken, maar ook zijn V8-motor. Hoe dan ook is er zo goed als niets zeker over dit model, maar wat er wel zeker is, is dat hij niet opnieuw tot leven gewekt zal worden door Lancia zelf in grote oplage. We kunnen alleszins niet wachten om het eindresultaat te mogen aanschouwen. (via AB)

Spyshots Lancia Stratos opvolger

Deel dit bericht:

1 reactie op "Slechts één nieuwe Lancia Stratos"

  1. PJS 09-08-2010 om 11:59

    Jammer, het was nochtans geen slecht idee!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...