Fiat Groep presteert beter dan verwacht

Fiat 500 TwinAir
De Fiat Groep heeft in het tweede kwartaal van 2010 beter gepresteerd dan verwacht. De groep verdubbelde de bedrijfswinst.

In het tweede kwartaal van 2010 kwam de bedrijfswinst uit op 651 miljoen euro, tegenover een analistenverwachting van 380 miljoen euro. Vorig jaar was de Fiat Groep nog goed voor een bedrijfswinst van 310 miljoen euro. Netto komt de winst op 90 miljoen euro, terwijl Fiat in het tweede kwartaal van vorig jaar 170 miljoen euro verlies in de boeken moest schrijven. De omzet steeg met 12,5 procent tot 14,8 miljard euro. De Fiat Groep blijft momenteel bij zijn verwachtingen voor 2010, zijnde een bedrijfswinst tussen 1,1 en 1,2 miljard euro. Maar de prognoses worden waarschijnlijk opgetrokken in het derde kwartaal.

De Fiat Groep omvat een autodivisie en industriële activiteiten, die laatste groep zou in de toekomst apart gaan noteren op de beurs als Fiat Industrial. Langs industriële zijde omvat de Fiat Groep vrachtwagenbouwer Iveco, landbouwmachinefabrikant CNH en Fiat Power Train. De autodivisie omvat de merken Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati en 85% van Ferrari. Ook het Amerikaanse Chrysler maakt voor 20% deel uit van de groep. (Via: De Tijd)

Rijtest Alfa MiTo QV Abarth GP SS 20

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...