Gespot: Peugeot 508

Peugeot_508
De Peugeot 508 wordt momenteel volop getest. Tijdens het testen, werd Peugeot haar nieuwste vlaggenschip vastgelegd op foto.

Update: de Peugeot 508 is officieel!

De Peugeot 508 werd volledig gebaseerd op het 5 by Peugeot concept, dat het Franse merk voorstelde in Genève. Het productiemodel ziet er al redelijk af uit, dus het zou ons niet verbazen mocht de lancering plaatsvinden op het autosalon van Parijs in oktober dit jaar. De verkoop zou dan kunnen beginnen tegen het begin van 2011.

Het motorengamma zal wellicht hetzelfde zijn als dat van de Citroën C5, met wie de Peugeot 508 behoorlijk wat onderdelen deelt. Dat gamma begint bij een 1.6 liter grote benzinemotor en sluit af bij een 3.0 liter grote dieselmotor. Wellicht vinden we ook een hybride variant terug in het gamma. Daarbij zou een 2.0 liter dieselmotor gekoppeld worden aan een elektromotor die 37 paarden weet te leveren.

Op de spyshots zien we niets verrassends, maar wel een zeer fraaie wagen. De achterlichten hebben behoorlijk wat weg van die van het conceptmodel en blijven typisch Peugeot. We zien ook twee uitlaten die in de achterbumper verwerkt werden. (via AB)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gespot: Peugeot 508"

  1. Kristof L 28-06-2010 om 13:00

    Ziet er echt goed uit. grote banden onder. De laatste 407 was eigenlijk ook best speciaal voor zijn tijd. Lange, coupé-achtige lijnen. Hopelijk gooien ze de boel nu ook weer om en zetten ze een nieuwe peugeot-stijl in. Zonder über-grote grill! 
    Trouwens, de 308 RCZ al paar keer zien rijden! Leuk autootje maar lijkt best klein, een platgeduwde 207CC lijkt me. Ziet er alsins stukker kleiner uit als de gewone 308.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...