Peugeot 5 by Peugeot
Binnenkort zal Peugeot de 407 niet langer produceren en beginnen met de productie van de Peugeot 508. De 5 by Peugeot moet ons een idee geven over de looks van de Peugeot 508.

De looks moeten duidelijk aangeven hoe de toekomst eruit ziet voor Peugeot op gebied van design. Het moge duidelijk wezen dat de toekomst er bijzonder goed uitziet. De koplampen zijn enorm futuristisch vormgegeven en vinden we wellicht niet in dezelfde vorm terug op het uiteindelijke productiemodel. De grote lijnen van hetconceptmodel zouden wel terug kunnen keren op het productiemodel.

De achterkant is duidelijk afkomstig van Peugeot, zo zien we gelijkenissen met de huidige Peugeot 407. De 5 by Peugeot vertaalt het huidige design weliswaar naar de toekomst. Het is bovendien ook duidelijk dat Peugeot van de – volgens sommige veel te – grote grille is afgestapt. In de toekomst verwachten we naast de Peugeot 508 ook nog een Peugeot 508 Coupé te zien te krijgen.

De Peugeot 5 by Peugeot maakt gebruik van de Hybrid4-technologie, die in 2011 voor het eerst in de Peugeot 3008 terug te vinden zal zijn. De 2-liter dieselmotor levert 163 pk en wordt bijgestaan door een hybride motor die 37 pk levert.