Meer details: Peugeot 508

Peugeot 508
Binnenkort zal de nieuwe Peugeot 508 ten tonele verschijnen. Dit model is gebaseerd op de 5 by Peugeot die we in Genève zagen.

Update: de Peugeot 508 is officieel!

Wellicht zal Peugeot het uiteindelijke productiemodel van deze Peugeot 508 onthullen op het autosalon van Parijs. Dan zullen onder meer de Citroën C5 en de Renault Laguna er een concurrent bij krijgen. Wie weet kan deze charmante berline zelfs enkele Duitsers de loef afsteken.

Het concept ziet er in ieder geval schitterend uit. De LED-koplampen zouden terugkeren op het uiteindelijke productiemodel, maar of ze volledig dezelfde vorm als op de foto hierboven zouden hebben, is een andere kwestie. De extreem grote grille die in het verleden op nogal veel kritiek stuitte, zou niet langer op de Peugeot 508 zitten.

Onder de motorkap zal men een wijde waaier van mogelijkheden hebben. Aan de benzinekant van de motorenlijst vinden we de 1.6 liter grote turbomotor terug, die een vermogen van 156 pk levert. Dieselaars kunnen instappen bij een 112 pk sterkte 1.6 motor, het topmodel wordt uitgerust met een 3.0 liter grote V6 dieselmotor met 240 pk.

In de verre toekomst komt er een hybride model. Daarbij zou een 2.0 liter dieselmotor gekoppeld worden aan een elektromotor die 37 paarden weet te leveren. Meer info zullen we allicht iets voor het autosalon van Parijs kunnen geven. (via T.fr)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...