Spyshots: Voorkant nieuwe Mercedes CLS

Mercedes CLS
Op het autosalon van Parijs mogen we de nieuwe CLS verwachten in volle glorie, maar nu moeten we het jammer genoeg nog even doen met de vele spyshots. Op nieuwe foto’s is de voorzijde van de nieuwe CLS duidelijk zien.

100% duidelijk kunnen we het wel niet noemen, maar we hebben nu toch een beter zicht op de voorkant. De gelijkenissen met het F800 Concept zijn nog steeds groot, net zoals de inspiratie uit de SLS AMG. Het is duidelijk dat de komende modellen bij Mercedes allemaal een neus krijgen die bijna verticaal staat met één enkele lamel, iets wat we vroeger nooit zagen.

De CLS was één van de trendsetters in het gamma van de vierdeurscoupés, waarna ook de concurrerende autoconstructeurs aan de bouw van een vierdeurscoupé begonnen. Zo kwam Porsche met de Panamera en Aston Martin met de Rapide, deze mikken allebei op een hoger segment maar werden duidelijk beïnvloed door het succes van de Mercedes CLS. Motorisch gezien is de CLS sterk verwant met de E-klasse, qua luxe valt hij tussen de E en de S-klasse.

Met dit zo-goed-als-naakt exemplaar kunnen we enkel afwachten tot Mercedes ons verblijdt met schitterende persfoto’s en tellen we af tot oktober, wanneer de Paris Motor Show zijn deuren opent. (Via: SNC)

Mercedes CLS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...