Audi RS3 gespot!

Audi RS3
De Audi RS3 krijgt misschien de vijfcilinder van de Audi TT RS onder de motorkap. 340 pk rijplezier!

De wagen die Audi momenteel test – in het feloranje – is een variant  van de Audi S3 Sportback. Enkel ligt er onder de motorkap een andere motor, die wellicht uit de Audi TT RS komt. Die motor heeft 340 pk, wat erop zou wijzen dat dit testmodel de Audi RS3 is. Die 2.5 liter grote vijfcilinder beschikt bovendien over 450 Nm koppel.

Mocht de Audi RS3 die motorisatie krijgen, dan overtreft hij normaal met gemak alle concurrentie. De Volkswagen Golf R beschikt over ‘slechts’ 265 pk en zelfs de Ford Focus RS heeft ‘maar’ 305 pk. De Ford Focus RS500 zou de Audi RS3 dan weer wel overtreffen. Verder is er nog de BMW 135i, die over 306 pk beschikt, nog steeds minder dan de RS3.

Bovendien zou het met de wegligging van de RS3 best in orde zijn. Audi is namelijk behoorlijk trots op haar Quattro-systeem en zal dit ongetwijfeld ook op de Audi RS3 installeren. Uiterlijke aanpassingen zien we nog niet direct, maar we verwachten een bodykit met betere aerodynamische eigenschappen. Aan de binnenkant verwachten we een sportiever dashboard en sportstoelen. (via WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi RS3 gespot!"

  1. mike 30-08-2010 om 21:52

    euh en de subaru impreza’s dan
    das ook vierwier
    en daar is een lekkere cosworth versie
    helaas uitverkocht…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...