Gelekt: Mercedes SLS AMG GT3

Mercedes SLS AMG GT3
Redelijk onverwacht zijn er foto’s opgedoken van een circuitversie van Mercedes nieuwste sportwagen, de SLS AMG. Deze zal de strijd aangaan in het GT3 kampioenschap tegen onder meer de Z4 GT3.

Naast de prachtige vleugeldeuren heeft de SLS nu ook een grote achterspoiler, waardoor er meer downforce bekomen wordt. Motorisch is er nog niet veel bekend – niets om eerlijk te zijn – maar naar goede gewoonten van GT3 modellen zou het vermogen wat stijgen, geruchten spreken van een 600pk. Eveneens wordt het volledige interieur gestript, dus weg met de airco, cd-speler en navigatiesysteem. Dat allemaal uiteraard in functie van een gewichtsbesparing. Behalve de superspoiler aan de achterzijde vinden we ook een carbon spoilerlip vooraan, lichtgewicht wielen en extra ventilatiemonden op de motorkap.

Mercedes wou deze wagen spectaculair voorstellen op het autosalon van New York, maar met deze gelekte beelden is er al een groot deel van de verrassing weg. Meer informatie en betere foto’s mogen we dan ook binnenkort verwachten. Deze SLS GT3 zal naar alle waarschijnlijkheid de basis vormen voor de Black Series uitvoering, die tegen 2012 zijn weg zou moeten vinden naar de Mercedesstal. (via AB)

Mercedes SLS AMG GT3

Mercedes SLS AMG GT3

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: Mercedes SLS AMG GT3"

  1. Mrnix 24-03-2010 om 13:25

    ik kies tog vr deze wage als ze me late kieze tusse Z4 en t dees hr :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...