Peugeot lanceert premium sub-merk


Premium-divisies zijn hip! Citroën lanceerde eerder al de DS3 in de DS-lijn en nu laat ook Peugeot weten dat het een premium-lijn zal beginnen.

De benaming van die speciale premium-lijn zal hors série worden, Frans om duidelijk te maken dat het hier niet om zomaar een productiemodel gaat. De kans zit er weliswaar dik in dat de modellen die Peugeot in dit segment zal lanceren wél in serie geproduceerd zullen worden. Ondanks de wellicht niet-waarheidsgetrouwe naamgeving, kunnen we niet ontkennen dat een premium-Peugeot best wel aantrekkelijk klinkt. Wanneer we even terugblikken op het autosalon van Genève, lijkt de 5 by Peugeot ons het ideale model voor het Franse merk om te tonen wat het allemaal in huis heeft.

Het eerste model dat onder dit premium-label op de markt zal komen, is de Peugeot RCZ. De RCZ is een eigentijdse sportwagen die niet alleen betaalbaar, maar ook elegant, dynamisch en karaktervol moet zijn. Hij heeft dus heel wat waar te maken, maar afgaande op de persinformatie die we tot nu toe kregen, moeten deze verwachtingen enigszins in te lossen zijn.

De komende jaren zullen er nog twee modellen gelanceerd worden. Een kijk naar de concepten die Peugeot de afgelopen jaren voorstelde, leert ons dat er drie verschillende mogelijkheden zijn. Wellicht zal de 5 by Peugeot de luxe-berline worden die een aanvulling wordt op de RCZ in het luxe-gamma. Op dat moment zou de hors-série lijn beschikken over 2 verschillende modellen, een berline en een sportwagen.

Hoe het gamma precies zal worden aangevuld na deze twee modellen is niet duidelijk. Enerzijds zou het kunnen dat er een cabriolet aankomt op basis van het SR1 Concept, anderzijds is het mogelijk dat er naast een sportwagen en een berline nog een premium-wagentje komt voor in de stad. Deze zou dan gebaseerd kunnen worden op de Peugeot BB1 Concept. Hoe denken jullie erover? (via AC)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Peugeot lanceert premium sub-merk"

 1. Kristof 18-03-2010 om 11:28

  de SR1 concept mag direct in productie gaan van mij.
  Die BB1 concept mogen ze in de vuilbak gooien. Aerodynamisch is dit toch een zeer slecht concept. En het ziet er niet uit.

  Ik snap niet goed waarom ze een “premium-segment” willen maken. Een Renault blijft een Renault, premium of niet. Men koopt een auto voor de naam.
  Als ze dan écht premium willen gaan, moeten ze een nieuw merk lanceren.
  Niemand die gaat zeggen dat hij met een “Premium Renault” rijdt. Kvind het een rare kronkel.

 2. MRM 18-03-2010 om 11:34

  Peugeot 😉

 3. XliljeezyX 18-03-2010 om 12:43

  ‘Men koopt een auto voor de naam.’
  Daar ben ik het niet mee eens,
  er zijn zat mensen die een auto kopen omdat hij goed rijdt. Er zijn genoeg mensen die geen waarde hechten aan de ‘badge.’

Reageer

Reactie aan het plaatsen...