Peugeot BB1 Concept
Peugeot is volop bezig aan het vernieuwen en dat merken we! Nu plant het Franse merk een bijzonder klein stadswagentje op basis van de BB1 Concept.

Peugeot zal een productieversie van haar BB1 Concept maken. De BB1 Concept is een klein wagentje dat bestuurd moet worden zoals een scooter. De kans is bijzonder klein dat de besturing effectief op het productiemodel terug te vinden zal zijn. De productie van de BB1 kadert in het plan dat Peugeot voorstelde ter ere van het 200-jarige bestaan van het merk – dat wil uiteraard niet zeggen dat Peugeot al 200 jaar auto’s maakt.

Het plan dat Peugeot heeft bestaat uit 3 doelen: 3 plaatsen omhoog gaan op de ranglijst van grootste autoproducenten, een model zijn voor andere bedrijven op gebied van vormgeving en marktleider inzake mobiliteit worden. Wellicht behoort de productie van de SR1 op lange termijn daar ook toe, wie weet als Peugeot 508 Coupé.

Wat we van de productieversie van de BB1 mogen verwachten is nog niet duidelijk, maar Peugeot wenst dat het productiemodel qua spirit nauw aansluit bij het conceptmodel. De BB1 zal dus wellicht bijzonder compact blijven, plaats bieden aan vier inzittenden en elektrisch aangedreven worden. Verder laat Peugeot weten dat de BB1 zal kunnen gekoppeld worden aan de laatste nieuwe telefoontoestellen en dat de binnenkant enorm dynamisch wordt. Op korte termijn zal Peugeot de iOn produceren, een hybride versie van de Peugeot 3008 en een plug-in hybride tegen 2012. (via CM)