Mercedes CL spyshots
De CL-klasse van Mercedes gaat al een tijdje mee, waardoor het wat achterloopt met de nieuwere modellen. Daarom komt Mercedes binnenkort met een facelift.

We hebben testfoto’s van een CL – of wordt het nu toch S-klasse Coupé? – tijdens testsessies in het Noordelijk Halfrond. De vorige generatie kwam uit in 2006 en werd positief onthaald, ondanks zijn dure prijs. Maar voor €120.000 krijg je nu een instap V8 met 388pk, eveneens aan luxe ontbreekt er niets. Zo is de CL afgeleid van de S-klasse, welke bekend staat voor zijn prachtige afwerking en hoogstaande kwaliteit.

Met de komst van de S-klasse facelift is nu dus ook de CL-klasse aan de beurt. Hoogstaande wijzigingen moeten we niet verwachten van deze facelift, het blijven nog steeds Duitsers. De grille vooraan zal aangepast worden en rechter komen te staan, zoals we ook zien bij de SLS AMG. Ook krijgt deze luxecoupé wat led’jes hier en daar en een nieuw uitlaatsysteem waarbij de ovalen uitlaatmonden vervangen worden door vierkante zoals bij de S- en E-klasse.

Motorisch neemt de vernieuwde CL-klasse gewoon het gamma over van de S-klasse. Zo is er een 5.5-liter V8 voor de CL500, een dikke V12 voor de CL600, en dankzij AMG is er ook een CL63 met de bekende 6.3l V8, het topmodel is en blijft de CL65 met een getunede V12 met 2 turbo’s. Eveneens zouden de twee nieuwkomers in het motorenaanbod van de toplimousine hun weg terugvinden naar de CL-klasse, de 3-liter instapper en een CL400 hybride. (Via: WCF)

Mercedes CL spyshots

Mercedes CL spyshots

Mercedes CL spyshots

Mercedes CL spyshots