Rolls Royce
Het autosalon is reeds enkele dagen gesloten en voor de automerken is het tijd om de eindafrekening te maken. Rolls-Royce maakte bekend dat het vijf wagens heeft verkocht tijdens het voorbije salon, een goed resultaat.

Zo goed als de volledige line-up van Rolls-Royce was te vinden in Brussel. Een sedan voor de zakenman met chauffeur, een cabrio voor diegene die met de haren in de wind wil rijden en de nieuwe Ghost, de instapper van het luxemerk. Al deze wagens zijn uiteraard erg luxueus en komen qua kracht niets te kort. Daarvoor doet een aangepaste V12 van BMW zijn job meer dan voortreffelijk. Afhankelijk van de versie heb je een kleine 500pk en evenveel koppel, wat ook noodzakelijk is bij een wagen van 2400kg.

Zoals het een echte Rolls betaamt heb je ook enkele toffe features in deze prachtige limousines. Zo blijven de wieldoppen steeds recht, waardoor iedereen ten alle tijden aan de velgen kan zien dat je met een wagen van tweehonderdduizend euro en meer rijdt. Ook krijg je de Spirit of Ecstasy beschermengel mee, die uit de neus opstijgt bij het starten van de motor. Bij regenweer heb je steeds een oplossing, zo zit er een paraplu weggewerkt in de deuren en in plaats van een toerenteller heb je een power reserve meter, die weergeeft hoeveel kracht er nog over is.

Op het voorbije autosalon vond Rolls Royce 3 nieuwe kopers voor de Ghost, 1 voor de Phantom Drophead Coupé en 1 persoon kocht de Phantom Coupé. Geen chauffeur dus voor deze laatste, want het lijkt ons ook toffer om zelf aan het stuur te zitten van dit slagschip. Bruto eindresultaat komt dus op 1.600.000 euro aan inkomsten, tenzij ze ook voordelige saloncondities handhaven, maar dat zou me verbazen.

Rolls Royce

Rolls Royce

Rolls Royce

Rolls Royce

Rolls Royce

Rolls Royce

Rolls Royce