Dit is de Chrysler Delta

Chrysler Delta
In Detroit staat het eerste wapenfeit van de samenwerking tussen Chrysler en Lancia, aanschouw de Chrysler Delta!

Het gaat om een Lancia Delta Executive met Chrysler grille en logo’s en lijkt een eerste voorzichtige proef om in de toekomst Lancia’s in de Verenigde Staten te verkopen met Chrysler-badge. Het concept heeft momenteel nog geen naam en werd gewoon zonder veel commentaar op de Chrysler stand gezet. De Fiat-Groep wil ongetwijfeld reacties uitlokken en die reacties zijn dan ook talrijk. De meningen zijn verdeeld, gezien de niet alledaagse looks van de Delta kunnen we dat wel begrijpen. Toch durven we te stellen dat Lancia een positieve invloed zou kunnen hebben op de vormgeving van toekomstige Chrysler modellen.

Wat het verdere verloop zal zijn van de samenwerking tussen Lancia en Chrysler is nog niet bekend, volgens sommigen is deze rebadge een éénmalige actie, volgens anderen een definitief vaststaand feit. Feit is wel dat het financieel discutabele Lancia handig gebruik zou kunnen maken van deze samenwerking doordat het verkoopvolume van de Delta sterk zou kunnen stijgen. Daarnaast kan het gamma van Chrysler wel een ruime hatch gebruiken. De toekomst zal uitwijzen hoe dit afloopt. (Via: AutoEdizione)

Chrysler Delta

Chrysler Delta

Chrysler Delta

Chrysler Delta

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...