Nissan Juke is nieuwe compacte crossover


Nissan heeft een teaser van de nieuwe Nissan Juke op het internet gegooid. De naam Qazana verdwijnt in de prullenbak.

Wat we op de teaserfoto kunnen zien, is dat de vorm van het concept dat we  in Genève zagen, wonderwel behouden werd. Het Qazana concept was behoorlijk controversieel en futuristisch, maar dat heeft de designers en ingenieurs van Nissan blijkbaar niet tegengehouden om het productiemodel dezelfde kenmerken te geven.

De grootste concurrent van deze Nissan Juke zal de Kia Soul worden. We zien ongeveer dezelfde daklijn die de Kia Soul kent. De Nissan Juke zal in het Nissan-gamma plaatsvinden boven de Nissan Note en onder de Nissan Qashqai. Het model werd ontworpen met de noden van de Europese consument in het achterhoofd. We gaan er dus van uit dat de Nissan Juke een bijzonder ergonomisch model zal worden, dat voor een redelijke prijs full-option kan worden uitgerust.

De productieversie verwachten we te zien op het autosalon van Genève. Onder de motorkap zullen wellicht de gekende motorisaties van Nissan plaatsnemen, aangevuld door eventueel enkele milieuvriendelijke motoren. De Nissan Qazana zal onder de Nissan Qashqai gepositioneerd worden en zal in het Verenigd Koninkrijk gebouwd worden. (via CS)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nissan Juke is nieuwe compacte crossover"

  1. Soulmate 12-01-2010 om 16:41

    Ten eerste: complimenten voor Nissan voor de aparte en mooie vormgeving.
    Maar… Ik hoop niet dat ze de fout maken (net als Toyota met de Urban Cruiser) dat ze de Juke/Qazana te duur gaan maken. Immers het blijft een compacte auto in het B-segment.
    Dan moet je ‘m sowieso niet duurder maken dan populaire (en ruimere) auto’s als de Golf en de Astra. Kia en Suzuki leveren namelijk ook een luxe versie (incl. airco) van de Soul en SX4 voor rond de 16.790 euro. Ik mag dus hopen dat Nissan op safe speelt qua prijs. Anders gaat het net als de veel te dure Urban Cruiser een (prijs)flopper worden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...