Kicherer SLS 63 CP: getunede SLS AMG


De Duitse tuner Kicherer laat weer van zich horen. Hun recenste creatie is de SLS 63 CP, uiteraard gebaseerd op de SLS AMG.

Kicherer focust zich voornamelijk op aerodynamische aanpassingen. Zo werd de grille vooraan gemaakt uit geborsteld staal en kreeg de grote V8 van AMG extra lucht door de luchtinlaten te vergroten. Ook de spoilerlip werd aangepast, als laatste kreeg de SLS AMG een hoodscoop bovenaan.

Standaard heb je met een Mercedes SLS AMG 571 pk ter beschikking, maar bij Kicherer staan ze open voor motorische wijzigingen indien jij dat wenst. De standaard velgen vonden ze ook niet mooi, dus plaatsten ze vijfspaakse 20″ velgen onder de SLS AMG. De dubbele uitlaat werd langs beide kanten ook opgesplitst in 2 delen. Verder heeft de eigenaar de keuze tussen een bruut of een rustig uitlaatgeluid, zodat je jouw rijgeluid kan afstemmen op je persoonlijke gemoedsrust. Redelijk zinloos, maar toch een ultiem gadget.

Ondanks de optische wijzigingen, betwijfel ik dat iemand interesse heeft in deze versie. De langverwachte opvolger van de legendarische 300SL Gullwing is zodanig ontworpen dat er bijna geen ruimte voor verbetering is. Maar over smaak valt er jammer genoeg niet te twisten! (Via 4wheelsnews)

Kicherer SLS 63 CP

Kicherer SLS 63 CP

Deel dit bericht:

1 reactie op "Kicherer SLS 63 CP: getunede SLS AMG"

  1. XliljeezyX 20-12-2009 om 14:45

    Nou, ik vind hem nog lelijker dan hij al was.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...