Productie Audi A1 start in oktober


Volgens een recent interview in Le Soir zal Audi Brussel vanaf oktober mogen beginnen aan de bouw van de nieuwe Audi A1.

In een interview met de Belgische krant Le Soir bevestigde Alfons Dintner, hoofd van Audi Brussel, dat de fabriek in oktober zal starten met de productie van de nieuwe Audi A1. De Duitse autobouwer zal de fabriek in augustus voor vijf weken sluiten om zo de voorbereidingen te kunnen treffen voor de productie van de Audi A1. De eerste modellen moeten vanaf begin 2010 bij de Europese dealers staan.

Volgens Dintner zal de A1 bij de start enkel beschikbaar zijn als driedeursmodel, een vijfdeurs Sportback-versie wordt iets later verwacht. De driedeurs A1 zal gebaseerd worden op de Audi A1 Concept, de vijfdeurs A1 op de Audi A1 Sportback Concept. De productiemodellen zullen dicht tegen deze conceptmodellen aanleunen, dus we kunnen al zien wat we mogen verwachten. Per jaar zullen er in Brussel 120.000 stuks van de band rollen.

De Audi A1 wordt langer en breder dan een MINI, Audi’s premium stadswagentje zal aangeboden worden met viercilinder diesel- en benzinemotoren met directe injectie waaronder de nieuwe 1.2 en 1.4 liter TSI benzinemotoren van de VW-groep. Audi overweegt ook een cabrioversie voor de A1 en een sportieve Audi S1 met een vermogen van 200 pk. Hierover later meer. (Via: Carscoop, Le Soir)

Audi A1 Concept

Audi A1 Sportback Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...