Opel Antwerpen moet wellicht sluiten


Er zou voor het eerst bevestigd zijn dat Opel Antwerpen effectief de deuren moet sluiten. 2.600 jobs staan op het spel.

Niet alleen Antwerpen zou moeten sluiten, maar ook aan de deur van de fabriek in Luton zou een groot slot komen hangen. Dat schrijft het weekblad Trends, dat zich baseert op een document dat afkomstig is van een geheime zitting van de Duitse federale parlementaire commissie van Economie.

Tijdens die geheime zitting werd over de toekomst van Opel gesproken, in eerste instantie over de overnemers, maar zeker ook over waar het met Opel naartoe moet. Het plan van Magna hield in dat er 2 fabrieken zouden moeten sluiten, in casu Antwerpen en Luton. Ook andere overnemers lopen met dezelfde plannen rond.

Wel is het zo dat Magna onlangs een bezoek bracht aan Opel Antwerpen, wat de werknemers en vakbonden gerust stelde en hoop gaf. Of het hier om valse hoop gaat is nog niet 100% zeker, maar de kans zit er in. Op Europese bodem zouden er nog meer jobs sneuvelen, Magna zou 11.600 werknemers moeten afdanken.

Als de deal met Magna doorgaat, is het in feite niet Magna dat Opel koopt, maar eerder Sberbank, een Russische bank. Deze zou 35% van de aandelen kopen, evenveel als GM. Magna zou 20% van de aandelen kopen en de 10% aandelen die dan nog overschieten zouden naar het personeel gaan. (via De Tijd)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...