Eerste details: Mercedes SLS AMG ‘Gullwing’

Mercedes SLS AMG Preview
Mercedes heeft vandaag meer informatie en foto’s vrijgegeven over de ontwikkeling van de toekomstige SLS AMG.

Mercedes bouwt voor het eerst in 40 jaar een sportwagen volledig alleen, dus zonder McLaren maar met huistuner AMG. De SLS AMG zal aangedreven worden door een 6.3 liter V8 van AMG en deze motor zorgt voor een vermogen van 571 pk. Dat vermogen wordt via een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling doorgestuurd naar de achterwielen. De gewichtsverdeling van de SLS is zeer evenwichtig: 48 procent vooraan en 52 procent achteraan. 

De nieuwe Mercedes SLS AMG zal volgens Mercedes een distinctieve styling hebben en tegelijk een superieure rijdynamiek. De ontwikkelaars van AMG worden geruggesteund door de specialisten van het Mercedes Technology Center in Sindelfingen. De bedoeling is om, door de samenwerking, van de SLS AMG ‘Gullwing’ een perfecte synthese te maken tussen Mercedes-Benz en AMG. 

De SLS AMG zal gebouwd worden in een lichtgewicht aluminium chassis en zal zonder bestuurder 1.620 kilogram wegen. Het aluminium spaceframe zorgt dus voor een perfect evenwicht tussen gewicht, stijfheid en veiligheid.

We haalden eerder al aan dat onder de motorkap van de SLS AMG een 6.3 liter V8 zal rusten met 571 pk, deze zorgt voor een vermogens/gewichtsratio van 2,84 kg/pk. De ongeblazen achtcilinder heeft een maximaal koppel van 650 Nm bij 4750 toeren per minuut. De sprint van 0 naar 100 km/u zal met de ‘Gullwing’ voorbij zijn in 3,8 seconden, de topsnelheid ligt op 315 km/u. 

Voor wie nu al droomt om met een SLS AMG te spelen hebben we goed nieuws: de ‘Gullwing’ komt standaard met 3 ESP standen “ESP AAN”, “ESP SPORT” en “ESP UIT”, u weet ongetwijfeld al hoeveel keer u op het ESP knopje zal drukken. Als het dan toch tot een stilstand moet komen heeft AMG de SLS standaard uitgerust met nieuwe high-performance composiet remmen en optioneel kan er ook voor keramische remmen gekozen worden. Vooraan vinden we trouwens 19″ lichtmetalen velgen, achteraan 20″. 

Het intensieve testprogramma van de SLS AMG zal voorbij zijn tegen het einde van 2009, in de lente van 2010 zou de nieuwe ‘Gullwing’ in première moeten gaan, waarschijnlijk op het autosalon van Genève. (Via: Persbericht (.pdf))

Mercedes SLS AMG Preview

Mercedes SLS AMG Preview

Mercedes SLS AMG<br /> Preview

Mercedes SLS AMG Preview

Mercedes SLS AMG Preview

Mercedes SLS AMG Preview

Mercedes SLS AMG Preview

Mercedes SLS AMG Preview

Mercedes SLS AMG Preview

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste details: Mercedes SLS AMG ‘Gullwing’"

  1. Willem 12-03-2009 om 21:57

    Toch bijzonder dat ze met een atmosferische krachtbon komen, AMG heeft vooral ervaring met beblazen motoren en zeker in deze tijden van optimale verbranding en dergelijke zijn geblazen motoren toch meer de norm dan uitzondering…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...