Meer info: Mercedes SLS

mercedes_sls
De nieuwe supercar die Mercedes in samenwerking met HWA AG zal maken, zou naar het schijnt SLS gaan heten in plaats van SLC.

Tegen volgend jaar zouden de eerste tekenen van leven van de SLS duidelijk moeten worden, op het autosalon van Frankfurt kunnen we dit jaar allicht al eens een blik werpen op de nieuwe supercar. Wat we al weten is dat de wagen de vleugeldeuren krijgt, die de 300SL Gullwing zo legendarisch maakten.

De naam zou SLS worden, wat ook logisch is, gezien de wagen de opvolger wordt van de Mercedes SLR. Mercedes ziet de SLS weliswaar niet als opvolger van de SLR en heeft wagens zoals de Audi R8 en de Porsche 911 in het vizier. De SLS moet wel in de voetsporen treden van de beroemde 300SL ‘gullwing’ uit de jaren ’50. De naam van het beestje is inmiddels bekend: Mercedes SLS. Eerst werd de naam SLC genoemd, maar dit zou qua positionering niet ideaal zijn.

Onder de motorkap zal een V8-motor liggen die om en bij de 571 pk zal leveren. Later zou ook nog een cabrio-model volgen, wat natuurlijk wel moet, als je een model maakt dat de Audi R8 en de Porsche 911 wil aanvallen. (via HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...