Preview: Mercedes SLK Gullwing

slk_gullwing_mercedes
De Mercedes SLC krijgt een klein broertje? Waaaaauw!

Er gaan geruchten de ronde dat Mercedes van plan is de SLC Gullwing een klein broertje te geven, de SLK Gullwing. De SLK Gullwing zou bovendien een hybride zijn, zoals te zien is aan de plaatjes op de zijkant van de impressie.

De SLK Gullwing zou, net als de SLC Gullwing, gebaseerd worden op de legendarische Mercedes 300 SL Gullwing. Een typisch kenmerk van de wagen moeten dus de ‘Gullwing doors‘ zijn. Mercedes zou van plan zijn de SLK Gullwing te positioneren aan de bovenkant van het SLK-gamma, om zo rivalen als de Porsche Cayman S, Audi TT-RS en BMW Z4M concurrentie te geven.

De foto’s tonen een strakke wagen, die de lijn die de E-klasse uitzette, doortrekt. Aangezien de wagen een hybride wordt, moesten de deuren zelfs ‘Gullwing doors’ worden, aangezien de batterijen aan de zijkant  van de wagen geplaatst worden, en daardoor de instap nogal hoog wordt. Een gewone deur past daar niet, zoals op de foto’s te zien is.

Allicht zal de technologie onderhuids gelijkaardig zijn aan die van de BlueZero E-Cell technologie, wat wil zeggen dat de SLK Gullwing zo’n 190 km kan rijden zonder een druppel benzine te verbruiken. Allicht wordt deze technologie gecombineerd met de 3.5 l V6-motor, die in de huidige SLK ligt. Daarenboven zou het kunnen dat delen van de KERS-technologie, afkomstig van de F1-divisie van Mercedes, worden gebruikt op de SLK Gullwing.

Zo’n V6 in combinatie met een elektrische motor, dat moet wel voor een hoop trekkracht zorgen. Van 0 naar 100 moet in minder dan 5 seconden voorbij zijn, de topsnelheid wordt allicht gelimiteerd tot 250 km/u.

Of deze wagen er effectief komt is nog niet volledig zeker en als hij er komt, is er nog een lange weg te gaan. De SLK kreeg nog maar net een facelift en er wordt verwacht dat het nieuwe SLK-gamma tegen 2011 haar intrede zou doen. De SLK Gullwing zou dan in 2012 op de markt verschijnen en het SLK-gamma langs boven aanvullen.

Mensen die niet zolang kunnen wachten, kunnen hieronder enkele impressies bewonderen. (via AutoExpress)

Mercedes SLK Gullwing

Mercedes SLK Gullwing

Mercedes SLK Gullwing

Mercedes SLK Gullwing

Deel dit bericht:

5 reacties op "Preview: Mercedes SLK Gullwing"

 1. XliljeezyX 30-01-2009 om 14:11

  Zo! niet mis!
  Ziet er goed uit!

 2. bram 30-01-2009 om 18:45

  Is meer mannelijker dan een gewone slk.

 3. hallaert gaby 30-01-2009 om 19:12

  WOUW…………………………..! de max

 4. Henk 03-02-2009 om 15:53

  strak!!! vooral die achterkant …………

  ook wel chille deuren van zo’n eerdere chille mercedes

 5. Rob 31-08-2010 om 10:56

  ik kan niet wachten ,snel laten komen

Reageer

Reactie aan het plaatsen...