Hamann Volcano: getunede SLR

Hamann Volcano SLR
Van sommige supercars hebben we liever geen getunede versie, maar goed, Hamann kon het niet laten om de SLR McLaren onder handen te nemen.

Tuninghuis Hamann stelt de Volcano voor, een getunede versie van de SLR McLaren. De techniekers bij Hamann hebben de 626 pk sterke 5.4 liter V8 motor van Mercedes een boost gegeven en komen met de Hamann Volcano uit op 700 pk. Ook het koppel stijgt van 780 Nm naar 830 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u is met de Volcano voorbij in 3,6 seconden. 

Naast het vermogen heeft Hamann ook de aerodynamica verbeterd, achteraan werd een vleugelspoiler geïnstalleerd en de Volcano beschikt over verbeterde sideskirts die de wagen voldoende grip moeten geven. 

Tot hier geen enkel probleem met Hamann’s versie van de SLR maar het exterieur en interieur zijn – op zijn zachts gezegd – over the top. Het interieur (inclusief het stuur) is uitgevoerd in rood leder en aan de buitenkant zien we lelijke zwarte velgen en een zwart-witte kleurschakering afgewerkt met carbonvezel. Ik vraag me af hoe je nog serieus kan genomen worden als je uit de Hamann Volcano stapt. Over de prijs van Hamann’s aanpassingen is nog niets bekend. 

Hamann Volcano SLR

Hamann Volcano SLR

Hamann Volcano SLR

Hamann Volcano SLR

Hamann Volcano SLR

Hamann Volcano SLR

Hamann Volcano SLR

Hamann Volcano SLR

Deel dit bericht:

1 reactie op "Hamann Volcano: getunede SLR"

  1. bram 02-11-2008 om 12:07

    perfect

Reageer

Reactie aan het plaatsen...