Mercedes S600 Pullman Guard

Mercedes S600 Pullman Guard
Staatshoofden en maffiabazen hebben terug iets om naar uit te kijken dit jaar, Mercedes introduceert namelijk de S 600 Pullman Guard.

De nieuwe Pullman S-klasse is gebouwd op basis van de S600. De motorkracht komt net als bij de S600 van een 5.5 liter V12 Biturbo motor wat goed is voor een vermogen van 517 pk en een koppel van 830 Nm. De S600 Pullman Guard is zo ontworpen dat het een B6/B7 veiligheidsrating heeft, zijn pantser kan verschillende militaire projectielen weerstaan en biedt genoeg bescherming voor handgranaten, scherven en andere explosieven. Tussen de overige veiligheidsvoorzieningen zitten nog run-flat banden, een zelf verzegelende brandstoftank en een brandblussysteem.

De Pullman Guard limousine heeft een geïntegreerd veiligheidsconcept wat wil zeggen dat de wagen vanaf de start met beschermende materialen werd gebouwd en niet eerst van een standaard S600 is vertrokken om daarop het pantser aanbrengen. Naast de S-Guard brengt Mercedes ook de E-Guard en de G-Guard in het veiligheidsgamma.

Mercedes S600 Pullman Guard

Mercedes S600 Pullman Guard

Mercedes S600 Pullman Guard

Mercedes S600 Pullman Guard

Mercedes S600 Pullman Guard

Mercedes S600 Pullman Guard

Deel dit bericht:

2 reacties op "Mercedes S600 Pullman Guard"

  1. XliljeezyX 27-09-2008 om 16:40

    Wow. dat ding lijkt net een maybach!
    Alleen de kleur zwart in het interieur is niks voor mij.

    Geniale uitvinding van mercedes.

  2. bert 05-12-2008 om 17:37

    Heel erg mooi voor staatshoofden, alleen nog een landaulet en we zijn weer terug in de seventies. Qua interieur kleur zou lichtbruin leer mooier zijn.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...