Audi investeert fors in Audi Brussel

Audi A1
Audi gaat in totaal 200 miljoen euro investeren in Audi Brussel, het merk heeft in een eerste stadium reeds 100 miljoen euro geïnvesteerd.

Het eerste stadium omvatte de noodzakelijke renovatie van de fabrieksinfrastructuur en nu zal het merk nogmaals 100 miljoen euro investeren in de body shop, de paint shop en de montagelijn van de fabriek om klaar te zijn voor de productie van de Audi A1 in 2010. Voor het eerste in de geschiedenis van de fabriek zal deze de exclusieve bouwer worden van een automodel. Naast de basisversie van de Audi A1 zijn er op middellange termijn nog andere varianten gepland.

“We maken goede vooruitgang. De investeringen in Brussel werken naar de productiestart van de Audi A1 toe”, zei Dr. Werner Widuckel. “We investeren echter niet alleen in productietechnologie maar ook in het verbeteren van de werkcondities van onze werknemers.” De fabriek in Vorst zal getransformeerd worden in een fabriek die de naam “Audi” met alle waardigheid zal kunnen dragen. 

Audi zal zijn werknemers ook opleiden voor de productie van de Audi A1. Het nieuwe model dat uitgerust is met futuristische elektronica is voor de fabriek in Brussel zowel een uitdaging als een opportuniteit. “De site in Brussel krijgt een grote verantwoordelijkheid met de exclusieve productie van de A1”, zei Dr. Werner Widuckel. In een eerste stadium van de opleiding worden binnen enkele weken 50 werknemers van Audi Brussel overgeplaatst naar het Pre-Production Center in Ingolstadt. Zij zullen daar voor 12 maanden blijven en zullen van bij de start bij de ontwikkeling van de A1 zijn. Tegelijk worden experts van Ingolstadt overgeplaatst om on-site support te geven in Brussel. “Dit is een teken van Audi’s vertrouwen in Brussel”, verklaart Dr. Werner Widuckel. 

Binnenkort wordt er ook met de vakbonden gesproken over twee componenten: de introductie van groepswerk en het bereiken van flexibele werkuren. Deze zijn volgens Dr. Werner Widuckel onmisbaar om Audi Brussel competitief te houden. 

Volgens Alfons Dinter, woordvoerder voor Audi Brussel, is er reeds op alle niveaus vooruitgang geboekt. Het vertrouwen in de fabriek en zijn werknemers is volgens hem meer dan gerechtvaardigd want Audi Brussel presteert goed. Ook de periode van afvloeiingen zijn voorbij, Audi Brussel zoekt momenteel specialisten voor logistiek, IT en financiën. 

Het Audi A1 project is nu nogmaals krachtig vooruit gestuwd. De ontwikkelaars zijn de wagen verder aan het verfijnen en ook andere varianten van de Audi A1 zijn gepland. Experts zien goede mogelijkheden voor de wagen. “Audi wil zijn volume uitbreiden”, zei Widuckel, “en is van plan om meer dan de geplande 100.000 A1 modellen te bouwen in Brussel.” Dit moet zorgen voor stabiele werkgelegenheid voor de 2.200 werknemers.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi investeert fors in Audi Brussel"

  1. johandry 03-01-2009 om 0:29

    goeie dag..

    ik wil ook zo graag iets met jullie investeren.. is dat mogelijk??

Reageer

Reactie aan het plaatsen...