Half miljoen SLK’s

Mercedes SLK
Sinds de productie gestart van de Mercedes SLK in 1994 is zijn er tot op heden 500.000 stuks van gebouwd, hiermee heeft Mercedes bewezen dat de SLK een topmodel is uit hun gamma.

Met de toevoeging van de SLK in het verleden startte Mercedes een nieuwe afzetmarkt, een premium compacte roadster klasse, met innovatieve technieken (die we later in andere wagens terug zagen komen) zoals het vario-dak (op afstand bestuurbaar) en de AIRSCARF (nekverwarming).

De 1e generatie ging 310.000 keer van constructeur naar eigenaar en werd vervangen door een nieuw model in 2004. Van de 2e generatie verkochten de Duitsers er 190.000 tot de update eind 2007. Deze omvatte een vernieuwde neus en achterkant en enkele belangrijke interieuraanpassingen. De motoren werden ook aangepast, waardoor de SLK nu minder verbruikt dan voordien maar toch over meer pk’s beschikt, er kwamen er 33 bij tot 305pk.

Voor de toekomst is er nog niets bekendgemaakt, maar we zagen wel al enkele interessante spyshots.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...