Spyshots: Mercedes SL65 AMG Black Series

Mercedes AMG SL65 Black Series
Vandaag is het nieuwe racemonster van AMG betrapt terwijl hij (hoge!)snelheidstesten aan het voltooien was op de Duitse Nürburgring. Deze wagen wordt de duurste, snelste én meest exclusieve wagen ooit gebouwd door Mercedes. Alhoewel er nog geen officiële info noch foto’s beschikbaar zijn, zijn er al verschillende aanwijzingen geweest dat deze wagen meer wordt dan een gewone supercar.

Aangedreven door een aangepaste V12 6.0l turbo (afkomstig uit de SL600) zal de SL65 Black Series ongeveer een 660 paarden voor zich krijgen en een magische 1000Nm koppel. Topsnelheid wordt voor het eerst meer dan de gebruikelijke 250 km/u; namelijk 322 km/u! Een sprint van 0 naar 100 zal minder lang duren dan 4 seconden.

Om al deze kracht de baas te kunnen zijn, hebben ze bij AMG het volledige onderstel, ophanging en wagenframe moeten aanpassen. Om het volledig waar te maken als supercar, werden er ook keramische remschijven, variabele ophanging, een lichtgewicht interieur én een frame uit carbon geplaatst, allemaal om gewicht te besparen en zo de lat nog hoger te kunnen leggen.

Op de foto’s is er een dikkere SL65 te zien dan het standaard model, bredere wielkasten en aangepaste sideskirts maken toch een aanzienlijke verbreding. Om de hardwerkende motor van genoeg afkoeling te voorzien zijn er grote luchtgaten in de bumper.

De meest radicale verandering is dat de wagen geen cabrio meer is! Om het chassis ten alle tijden en bij alle snelheden veilig te houden, is er een (carbon) rolkooi geinstalleerd, die naaldloos overgaat in het dak. Hiermee komt men de veiligheid ten goede én daarbovenop wordt er alweer gewicht gespaard en het is nog aerodynamisch ook! Extra downforce wordt bekomen door de achterspoiler.

Qua prijs is er nog niets bekend, maar aangezien presaties van deze prachtige SL65 Black Series dicht bij de SLR liggen, zal de prijs ook wel in de buurt liggen.

Mercedes AMG SL65 Black Series

Mercedes AMG SL65 AMG

Mercedes AMG SL65 Black Series

Mercedes AMG SL65 Black Series

Mercedes AMG SL65 Black Series

Mercedes AMG SL65 Black Series

Mercedes AMG SL65 Black Series

Mercedes AMG SL65 Black Series

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...