Mercedes CL met 4-Matic

CL Mercedes
De 4-Matic vierwielaandrijving die we kennen van onder andere de Mercedes C-klasse, wil Mercedes nu ook op de Mercedes CL mogelijk maken.

Verschillende bronnen laten weten dat het hier om de CL 500 en de CL 550 gaat. Volgens mij bestaat die laatste uitvoering niet, want direct na de CL 500 komt de CL 600 en over de AMG-versie zal het ook niet gaan, want AMG biedt bij de CL enkel een 63 en 65-versie. We kunnen dus wel zeker zijn over het feit dat alleszins de CL 500 met vier wielen zal aangedreven worden.

Omdat de CL op de S-klasse gebaseerd is, was het een kleine moeite voor Mercedes om de CL aan te passen. De aanpassingen zorgen voor 70 kg extra gewicht, maar de prestaties zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. 0 tot 100 kan in 5,4 seconden en spijtig genoeg is de topsnelheid nog steeds gelimiteerd tot 250km/h.

Mercedes zorgt voor een extra systeem om de wagen op zijn baan te houden, naast de traction control, die bij Mercedes -zelf al staat hij af- altijd zijn werk doet. 45% van de totale kracht gaat naar de voorwielen, de rest is voor de achterwielen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...