Spyshots: Mercedes SLC op wintertraining

Mercedes SLC spyshot
Nog een prominente aanwezige op wintertesting naast de BMW X5, Alfa 149, Renault Laguna Coupé, Audi A6, Aston Martin DBS Volante én Audi TT-RS -wat een lijst overigens- is de Mercedes SLC.

Mercedes test samen met hun vrienden van AMG de basis voor de toekomstige Mercedes SLC, die de opvolger wordt van de inmiddels legendarische 300SL Gullwing en tegenwerk moet bieden aan de Audi R8.

Omdat Mercedes niet langer samenwerkt met McLaren in het fabriceren van sportwagens, deed Mercedes beroep op de huistuner AMG. Omdat AMG niet echt een constructeur is, doet AMG op zijn beurt beroep op HWA Racing, met wie ze in de DTM-races samenwerken.

Veel zeggen over het uiterlijk is in deze fase nog niet mogelijk. Hier en hier zagen we al enkele impressies. De wagen zit weliswaar nog verpakt in een zogenaamde ‘mule’ die de achterkant heeft van een Dodge Viper.

Er deden speculaties de ronde dat de SLC een mid-engined wagen zou worden, maar als we even kijken naar de zijkant van de wagen, kunnen we die geruchten direct de kop induwen. De motorkap is namelijk zodanig lang dat het absurd zou zijn van de motor centraal te plaatsen. Dit las u hier al.

Nog wat extra info omtrent de motorisatie en dergelijk vind je hier.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Mercedes SLC op wintertraining"

  1. PJS 23-01-2008 om 20:27

    Het zijn precies Olympische winterspelen bij de autoconstructeurs. 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...