Officieel: Mercedes GLK

Mercedes GLK Officieel concept
We konden de Mercedes GLK eerder al op spyshots en spyvideo zien maar we kunnen nu de eerste officiële foto’s van het GLK Freesider ‘concept’ tonen.

Mercedes noemt het model nog een concept maar het is zo goed als zeker dat deze gewoon zonder aanpassingen in productie gaat. De GLK wordt binnen 2 weken voorgesteld op het autosalon van Detroit. De echte productieversie zal pas in April in Bejing worden gepresenteerd.

De GLK staat op het C-klasse platform en is uitgerust met het 4Matic AWD-systeem waarbij standaard 40% van het vermogen naar de voorwielen vloeit en 60% naar de achterwielen. De kleine SUV krijgt twee V6 benzinemotoren van 228 of 268 pk onder de motorkap en krijgt in Europa ook een vier en zes-cilinder diesel. Geruchten zeggen dat er ook een GLK63 AMG komt met een 450 pk sterke 6.2L V8 uit de C63 AMG onder de motorkap.

De grootste concurrenten voor de GLK worden de BMW X3, de Land Rover Freelander en binnenkort misschien ook de Audi Q5. De wagen zal vanaf eind 2008 op de markt komen vanaf 32.000 euro.

Mercedes GLK

Mercedes GLK

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Mercedes GLK"

 1. Djivy 04-01-2008 om 11:41

  Lost in Translation – of hoe Mercedes er niet in geslaagd is de brute G te moderniseren en nog minder om hem Kompakt te houden zoals de typebenaming GL’K’ belooft.

  Blijft er alleen nog ‘L’uxe, maar dat heeft nauwelijks nog iets met de reputatie van de legendarische G te maken.

  Dank u maar neen dank u, Mercedes.

 2. mo 12-09-2009 om 21:49

  hoi ik zoek en mooi auto dat is mercedes glk en ik heb eentje in dutsland gevonden die is ook mooi en ik ga kiezen

  ik spreek je wel groetjes mo

Reageer

Reactie aan het plaatsen...