Lancia Delta in Geneve?

Lancia Delta HPE Concept
De lang verwachte nieuwe generatie van de Lancia Delta zal volgens bronnen in première gaan op het autosalon van Genève in Maart.

De productiewagen zal vanaf Juni 2008 bij de dealers staan. De nieuwe Delta is gebaseerd op het Delta HPE Concept (foto boven) dat in 2006 op het autosalon van Parijs werd voorgesteld. De wagen behoudt zijn lengte van 4,5 meter en wielbasis van 2,7 meter. Volgens de bronnen krijgt de Delta motoren met een vermogen tussen de 120 en 200 pk. Het nieuwe model moet nieuw leven blazen in Lancia want ondanks de goede verkopen bij moederbedrijf Fiat gaat het bij Lancia niet zo vlot.

De Lancia Delta bestaat al van 1979 en werd zelfs een tijdje verkocht aan Saab die het toen de Saab 600 noemde. Het bekendste model is de Delta HF Integrale, een vierwielaangedreven hot hatchback met een krachtige turbocharged benzinemotor. Met de rally versie van deze wagen werden 46 WRC overwinningen behaald en tussen 1987 en 1992 won men er zes maal op rij het constructeurskampioenschap Rally mee.

Lancia Delta HPE Concept

Lancia Delta HPE Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...