Mercedes SLC

Mercedes SLC Impressiefoto
Eerder toonden we u al spyshots van de nieuwe Mercedes SLC en u kon ook al kijken naar een eerste impressie. Nu hebben we hier nog een andere, meer waarschijnlijke impressie.

Waarom is deze impressie meer waarschijnlijk vraagt u zich dan af. Wel, Mercedes wil een opvolger voor de inmiddels legendarische 300 SL Gullwing van de jaren ’50. Die opvolger moet uiteraard de trekken van de originele versie meehebben. Op de foto hieronder kan je een gelijkenis zien met de foto hierboven.

De grootste gelijkenis zijn de voorkant en vooral de vleugeldeuren, die de 300 SL Gullwing maakten tot wat hij nu is: een icoon.

Mercedes hoopt elk jaar ongeveer 5.000 stuks van deze prachtwagen te kunnen produceren en positioneren deze wagen tussen de Mercedes SL en de McLaren-Mercedes SLR. De directe concurrent van de Mercedes SLC zal de Audi R8 worden.

De motor van deze wagen wordt allicht een V8 met 6200cc van AMG, zoals we die ook terugvinden in alle AMG 63-modellen. Zoals eerder vermeld zal de motor allicht onder de motorkap liggen aan de voorkant van de wagen.

Deze wagen wordt niet gebouwd in samenwerking met McLaren (zoals de SLR), maar met HWA AG, de partner van Mercedes in de DTM-races.

Mercedes SL 300 Gullwingf

Mercedes SLC

Mercedes SLC

Deel dit bericht:

3 reacties op "Mercedes SLC"

 1. PJS 16-08-2007 om 17:39

  Als ze erin slagen de SLC even legendarisch te maken als de 300 SL dan krijgt Mercedes levenslang respect van mij 😉

 2. MRM 16-08-2007 om 17:44

  ze zijn alleszins goed bezig

 3. Twins 19-11-2008 om 0:54

  prachtige nieuwe versie van de o zo mooie 300sl Gullwing ,echt als deze zo op de markt komt die wil ik wel hebben .
  grote Mercedesfan en rijder Twins

Reageer

Reactie aan het plaatsen...