Officieel: Audi TT S Competition Plus (2020)Extra uitrusting én pk’s voor de blitse Audi TT S Competition Plus!

De winter mag dan nog voor de deur staan, de Duitse autobouwer uit Ingolstadt zet haar lifestyle TT Coupé en TT Roadster mooi in the spotlight met een blitse Competition Plus uitvoering. In tegenstelling tot de eerdere S Line Competition Plus is deze gebaseerd op de sportievere TT S motorisatie die het vermogen van zijn 2.0-liter TFSI in deze speciale editie ziet oplopen tot 320 pk / 400 Nm. Steevast in combinatie met de zeventraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling en quattro vierwielaandrijving. De befaamde 0-100 stoplichtsprint is daarmee voorbij in 4,8 seconden met wapperende haren.

Naast een kleine vermogenstoename kan de Audi TT S Competition Plus terugvallen op blitse 20” lichtmetalen velgen, rode remklauwen, zwarte accenten rondom en uiteraard LED kopkampen. Achteraan prijk er een vaste spoiler. Naas het Turbo Blue van de foto’s kan je ook kiezen voor de Chronos Gray, Glacier White en Tango Red lakkleuren.

Binnenin vinden we de 12,3” Audi Virtual Cockpit terug in combinatie met hoogwaardige/exclusieve lederen bekleding, contrastende stiknaden en chroom/satijnen accenten. Een afgeplat sportstuur mét 12 uur-markering benadrukt het sportieve karakter.

Begin 2021 worden de eerste TT S Competition Plus’en afgeleverd, contacteer de dichtstbijzijnde Audi verdeler voor een eigen configuratie. Reken daarvoor op minstens 62.000 euro (TT S Coupé) of 64.770 euro (TT S Roadster).