Officieel: Audi TT + TT Roadster facelift (2018)

Officieel: Audi TT + TT Roadster facelift (2018)In deze warme zomerperiode voorziet Audi de TT en TT Roadster van een (beperkte) visuele upgrade, extra uitrusting en krachtige(re) benzinemotoren.

Ongeveer 20 jaar na de lancering van de originele TT krijgt de derde generatie Audi TT een uitgebreide update mee. Zoals Audi het zelf mooi omschrijft: “het koetswerkdesign van dit stijlicoon wordt sportief aangescherpt, hij krijgt krachtige motoren onder de kap en een uitgebreidere standaarduitrusting”.

De visuele verschillen zitten hem voornamelijk – lees: volledig – in de nieuwe grille, grotere luchtinlaten en wat accenten in de bumpers. Daarnaast zijn er optioneel LED / Matrix lichtblokken te verkrijgen net zoals een aangedikte S Line uitrustingsniveau, 17″ / 18″ / 19″ of 20″ velgen en drie nieuwe koetswerkkleuren: Cosmos Blue, Pulse Orange en Turbo Blue.

Het motorengamma van de Audi TT ondergaat enkele ingrijpende wijzigingen en omtrent het bestaan van de 2.0 TDI zwijgen ze in Ingolstadt / Kortenberg in alle talen, vermoedelijk zal deze niet meer beschikbaar zijn. De 1.8 TFSI instapper wordt vervangen door een 40 TFSI (2.0-liter TFSI met 197 pk) waarna er ook keuze is tussen een 45 TFSI (245 pk, ervoor 230 pk) en de TT S topmodellen (onder de TT RS) krijgen een 306 pk sterke 2.0-liter TFSI mee. Die laatste doet het sowieso met de zeventraps S-Tronic automaat en quattro vierwielaandrijving, beiden optioneel voor de reguliere uitvoeringen.

De Audi TT (S) Roadster blijft trouw aan zijn strakke (en lichte) stoftop die dankzij prima geluiddemping akoestisch goed isoleert. Standaard voorzien van elektrische bediening opent en sluit de kap in ongeveer tien seconden, indien gewenst al rijdend tot en met 50 km/u.

De vernieuwde Audi TT zal tegen eind 2018 beschikbaar zijn, vanaf september worden er bestellingen opgenomen. Die starten voor de TT Coupé bij 36.250 euro bedragen, de TT Roadster begint pas bij 38.550 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...