Officieel: Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario 640 pk V10 RWD (2023)Lamborghini viert de 10e verjaardag van hun Squadra Corse racedivisie met een aangescherpte Huracan STO SC 10° Anniversario uitvoering.

Lamborghini bouwt naast begeerlijke sportwagens en potente SUV’s ook diverse racewagens. Dit onder de Squadra Corse motorsport noemer .. met spoedig de SC63 LMDh (Le Mans hypercar) racewagen als meest ambitieuze wapenfeit. Als eerbetoon aan hun prestaties in de voorbije tien jaar ziet de Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario het levenslicht.

Zoals de naamgeving doet vermoeden wordt de Huracan STO als basis gebruikt. Wel werden de bumpers en achterspoiler doelgericht aangepast met het oog op extra downforce. De dempers komen over van de Huracan Super Trofeo EVO circuitversie en voorziet bandenboer Bridgestone speciaal rubber. Om de auditieve belevenis (extra) te versterken is er een nieuw Akrapovic uitlaatsysteem gemonteerd. De gehanteerde kleurstelling is een directe verwijzing naar de eerdergenoemde SC63. De atmosferische 5.0-liter V10 levert nog steeds 640 pk aan de achteras.

Lamborghini zal slechts één exemplaar bouwen van de feestelijke Huracan STO SC 10° Anniversario. Hoeveel ze in Sant’Agata Bolognese (Lambo HQ) of Drogenbos (Lamborghini Brussels) willen krijgen voor dit sportief eerbetoon is niet geweten. En een reguliere Huracan STO (vanaf 260.000 euro) aankopen zit er ook niet meer in, de productie is namelijk volledig uitverkocht. Pas tegen eind 2024 zal Lamborghini een Huracan opvolger presenteren, vermoedelijk met een V8 PHEV aandrijflijn. Ook hun toekomstige Squadra Corse bolides zullen hiervan gebruik maken.