Officieel: Maserati MC20 Notte special edition 630 pk V6 (2023)Als eerbetoon aan de (sinistere) duisternis komt Maserati met de MC20 Notte, een tot 50 stuks gelimiteerde special edition.

Maserati is ontegensprekelijk een Italiaanse autobouwer. Die staan niet enkel gekend voor hun prachtige design en luidkeelse motoren, ook zijn ze specialist inzake special editions. Zo ziet de Maserati MC20 Notte het daglicht, een gelimiteerde uitvoering die verwijst naar de nachtelijke duisternis. Tegelijk is het blijkbaar een ode aan de racegeschiedenis van het merk met de Drietand.

De exclusieve MC20 Notte uitvoering komt met een matte Nero Essenza koetswerkkleur en diverse mat witgouden details zoals de emblemen rondom en de 20” lichtmetalen Birdcage velgen. De remklauwen zijn dan weer hoogglanzend uitgevoerd. Binnenin beschikt de MC20 Notte over zesvoudig verstelbare sportstoelen (zwart/grijs alcantara met gele stiksels) en sportstuur (met koolstofvezel inzetstukken). Tussen de hoofdsteunen is een exclusieve metalen badge ter ere van de MC20 Notte Edition aangebracht, tezamen met een speciale ‘UNA DI 50’-signatuur. Eentje van 50 stuks dus zoals we in Gent zeggen.

Net zoals elke MC20 rekent deze sinistere nachtraaf op de 3.0-liter V6 Nettuno benzinemotor met 630 pk / 730 Nm. Via een 8-traps automaat mét flippers vloeien deze richting de achteras. In de juiste omstandigheden duurt de 0-100 sprint maar 2,9 seconden, de topsnelheid ligt boven de 320 km/u.

De Belgische prijs van de Maserati MC20 Notto werd niet gecommuniceerd, voor een reguliere MC20 vragen ze minstens 247.000 euro. Dankzij de uitgebreide Fuoriserie personalisatiemogelijken is er sowieso héél wat mogelijk.