Officieel: Pagani Huayra Dinamica Evo Roadster V12 (2023)Als je het zéér lief vraagt bouwt Horacio met veel plezier nog een “nieuwe” Huayra, zo getuige deze 800 pk sterke Huayra Dinamica Evo Roadster!

Na bijna 10 jaar in productie te zijn is het Huayra verhaal voor Pagani eigenlijk afgelopen. Na de coupé, de Roadster, de straffere BC varianten en de special editions is het nu tijd voor de Utopia hypercar. Maar voor zijn vermogende cliënteel wil Horacio Pagani altijd wel iets extra (speciaal) doen. Zoals een gloednieuwe one-off bouwen op basis van een bestaand exemplaar. Daarvoor staat de exclusieve Grandi Complicazioni afdeling paraat.

Inderdaad, de Pagani Huayra Dinamica Evo Roadster is uniek. Officieel is het een “eerbetoon aan innovatie, technologie en performance en tegelijk voorzien van een onweerstaanbaar karakter”. Anderzijds wil je in ruil voor die enkele miljoenen ongetwijfeld graag iets uniek natuurlijk.

De Huayra Dinamica Evo Roadster is voorzien van een donkerrode koetswerkkleur met geel/gouden details. Binnenin blijft men trouw aan deze kleurcombinaties, wie goed kijkt bemerkt de Tricolore finishing touch.

Achterin ligt nog steeds de 6.0-liter V12 AMG benzinemotor. Technische details werden niet vrijgeven, toch gaan we er vanuit dat we hier te maken hebben met een BC Roadster setup. Dat zorgt voor 800 pk / 1.050 Nm die naar de achteras vloeit! Meer dan voldoende om wat te cruisen door Monaco, St Tropez of zelf Knokke. Maar mits enig talent en toewijding kan je er ook keihard mee knallen op pakweg Spa-Francorchamps!