Officieel: Audi Activesphere Concept EV (2023)Initieel sprak Audi over slechts drie Sphere conceptmodellen, nu toveren ze toch een futuristische Activesphere Concept uit hun hoed. Klaar voor toekomstig avontuur!

De in 2021 aangekondigde Sphere conceptmodellen geven een glimp van de toekomstige Audi’s. Zeker die bovenaan het gamma. Zowel de Grandsphere, Urbansphere als Skysphere werden positief onthaald. En nu krijgen we nog de avontuurlijk ogende Activesphere Concept!

Alle Sphere conceptmodellen zijn zuiver elektrisch, bieden de nodige ruimte, kunnen autonoom rijden en zijn voorzien van een hoop luxe, comfort en gadgets. In het geval van de Activesphere Concept komt daar nog eens avontuurlijk en flexibel bij. Want deze futuristische crossover kan zich zowaar omvormen tot een pickup. Volgens Audi ideaal om pakweg je e-bikes of skilatten te vervoeren.

De Audi Activesphere Concept staat eveneens op de PPE basis (Premium Platform Electric). Die is flexibel en zal gebruikt worden in de nabije toekomst om zowel in het B-, C- als D-segment nieuwe luxewagens te ontwikkelen. Dit in diverse koetswerkvormen al zal de focus vermoedelijk op SUV’s liggen. Ook de nieuwe A6 e-tron zal gebruik maken van de PPE architectuur net zoals de nieuwe Porsche Macan.

In de Activesphere Concept zit een accupack van ongeveer 100 kWh, goed voor een actieradius van 600 km. Snelladen lukt aan 270 kW! Twee krachtige elektromotoren zorgen voor een adequaat systeemvermogen (440 pk / 725 Nm).

Pas tegen 2025 verwachten we de eerste “Sphere” productiemodellen in de Audi showroom.