Officieel: Suzuki Jimny vijfdeurs 5d (2023)Yes! De begeerlijke Suzuki Jimny avonturier is nu ook in een handige(re) vijfdeurs koetswerkvorm te verkrijgen.

Na eerder geruchten en semi officiële teasers/aankondigingen is het eindelijk zover. De Suzuki Jimny vijfdeurs werd voorgesteld op de Auto Expo te India. Nog steeds voorzien van zijn hoekige vormen, minimalistisch interieur en oerdegelijk ladderchassis. Het verschil zit hem uiteraard in het aantal deuren. De Jimny vijfdeurs biedt uiteraard het nodige gebruiksgemak inzake instap. En met 34 cm extra in de lengte is er ook een pak meer binnenruimte voorhanden. De wielbasis groeit met 25,9 cm. In de koffer is er nog steeds plaats voor 208 à 332 liter bagage.

De vernieuwde Suzuki Jimny is voorzien van een modern 9” infotainmentsysteem dat oa met Apple CarPlay / Android Auto, achteruitrijcamera en een Arkamys audiosysteem komt.

De 1.5-liter viercilinder benzinemotor (mild hybride) genereert 105 pk / 134 Nm. De prestatiecijfers zijn nog steeds “voldoende” terwijl de vernuftige AllGrip vierwielaandrijving je door elke (uitdagende) situatie loodst.

Enige keerzijde aan dit nieuws… Suzuki heeft de subzero coole Jimny geschrapt uit het Europese aanbod omdat deze guitige avonturier iets teveel op de totale CO2 uitstoot weegt. Indien deze over een bepaald niveau gaat moeten de Japanners jammer genoeg boetes betalen. Naar de lokale Belgische verdeler lopen om een bestelbon voor zo’n Jimny XL met vijf deuren is dus tevergeefse moeite… Tenzij je Afrika, Australië of Latijns-Amerika woont natuurlijk!

Lees hier onze rijtest met de Suzuki Jimny!