Officieel: Dacia Jogger Hybrid 140 pk HEV (2022)De functionele Dacia Jogger is er nu in een 140 pk sterke Hybrid uitvoering, per direct de 1e hybridemotor binnen het Dacia gamma.

Minder dan een jaar geleden werd de gloednieuwe Dacia Jogger voorgesteld. Een praktische, scherp geprijsde en veelzijdige gezinswagen met 5 of 7 zitplaatsen! Inderdaad, net zoals de Lodgy MPV.

Intussen staat de teller 80.000+  bestellingen wereldwijd. Het merendeel daarvan koos zowaar voor het hoogste afwerkingsniveau (Extreme). Ook de zuinige en milieuvriendelijke ECO-G (LPG) motor met 100 pk is de favoriet. Nu gaan de ambitieuze Roemenen nog een stap verder met de introductie van de Jogger Hybrid. En dat is een primeur voor het populaire merk!

De Dacia Jogger Hybrid is voorzien van een klassieke hybride (HEV) aandrijflijn. Die recupereert waar mogelijk energie (bijvoorbeeld bij afremmen/uitbollen/cruisen) en slaat deze op in een kleine batterij. Indien mogelijk wordt deze vervolgens gebruikt om de benzinemotor te ondersteunen. In tegenstelling tot de Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid komt er hier geen stekker of laadpaal aan de pas. Geforceerd zuiver elektrisch rijden is niet mogelijk.

Net zoals bij de Clio E-TECH Hybrid rekent de Jogger Hybrid op een 1.6-liter viercilinder benzine (90 pk), 2 elektromotoren (50 pk), een (ingenieuze) geëlektrificeerde automatische versnellingsbak en een accupack (1,2 kWh). Deze laatste zit mooi ingewerkt onder de koffervloer. Visuele verschillen zijn er niet, wel oogt het verbruik (4,8 liter per 100 km), uitstoot (108 g/km CO2) en rijbereik (900+ km) best aantrekkelijk.

Begin januari 2023 gaan de Belgische bestellijnen open (vanaf 24.790 euro), tegen de lente moet hij opduiken in de (vernieuwde) Dacia showrooms. Voor de variant met zeven zitplaatsen moet je opnieuw 1.000 euro neertellen. Een handgeschakelde Jogger (Essential EGO-G 100 5p) is er al voor 17.490 euro.

Lees hier onze rijtest met de Dacia Jogger MPV!