Officieel: Toyota Yaris Cross GR Sport (2022)De avontuurlijke Toyota Yaris Cross krijgt desgewenst een sportieve GR Sport make-over met stijlvolle en sportieve details!

Het aanbod van de guitige Toyota Yaris Cross crossover wordt vanaf september aangevuld met een sportief ogende GR Sport uitvoering. Aldus de marktingsdienst is deze geïnspireerd door het Toyota GAZOO Racing team. In de praktijk zien we voornamelijk de nieuwe 18” lichtmetalen velgen (10-spaaks), nieuwe achterdiffuser en nieuwe grille. Desgewenst in een duotone kleurstelling. Een échte Yaris GR Cross wordt het daarmee niet, zelfs niet met de nodige GR logo’s rondom.

In het interieur hebben de sportstoelen voorin een nieuwe grijze bekleding met rode contrasterende stiksels. Deze komen eveneens terug op het stuurwiel en de versnellingspook. Naast diverse accenten in het Gunmetal Silver vinden we binnenin ook meermaals het GR logo terug. In de koffer is er plaats voor 397 liter of 1.097 liter met de achterbank plat.

De bijzonder stijve koetswerkbouw en laag zwaartepunt zorgen in de Yaris Cross sowieso voor een aangenaam rijgedrag. De Yaris Cross GR Sport moet net wat scherper voor de dag komen dankzij een herziene ophanging. Dit met het oog op een beter stuur-, rol- én gripgevoel aldus de ambitieuze Japanners.

De Toyota Yaris Cross GR Sport is er enkel in de Hybrid motorisatie (116 pk). Verbruikscijfers zijn er nog niet maar liggen vermoedelijk in de lijn met de rest van het gamma. Reken op een Belgische vanafprijs van 37.470 euro. In ruil krijg je wel een royale basisuitrusting.

Fan van de GR Sport uitvoering maar niet van de Yaris Cross? Toyota heeft ook een GR Sport variant van de Corolla, Yaris en C-HR in de aanbieding!

Lees hier onze rijtest met de Toyota Yaris Cross 1.5i Hybrid!