Volkswagen Golf krijgt krachtiger en sneller infotainmentsysteem (2021)Volkswagen optimaliseert het nieuwe infotainmentsysteem in de Golf met het oog op krachtigere, stabielere en snellere prestaties.

Naast een frisse neus, extra rijhulp en zuinige motoren is de achtste generatie Volkswagen Golf gezegend met een gloednieuw MIB3 infotainmentsysteem. Dat wordt nu reeds aangepast om sneller, stabieler en krachtiger te functioneren. Dat was blijkbaar enig punt van kritiek van consumenten naast de ietwat “uitdagende” bediening met de aanraakgevoelige strookjes.

Met een krachtigere processor en geavanceerdere software wil VW daar nu een antwoord op bieden. Tevens werd de spraakassistent aangepast met een betere/logischere werking wat het rijcomfort moet doen toenemen.

Enkel nieuwe VW Golf’s zullen volledig profiteren van deze update. Reeds gebouwde exemplaren krijgen enkel de nieuwe software mee, dit zonder meerkost. Voor meer informatie en details verwijzen we jullie graag naar de VW verdeler.

Geheel volgens de logica zullen vermoedelijk ook de technisch gerelateerde Audi A3, Skoda Octavia en Seat Leon van deze verbeteringen profiteren.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf 1.5 eTSI, Golf eHybrid en Golf Variant 1.0 TSI!