Video: Carfection test de nieuwe Audi RS3 Sportback 400 pk (2021)Wat kan de nieuwe Audi RS3 Sportback nog meer behalve driften?

Na de reguliere Audi A3 en S3 modellen is het nu de beurt aan de RS3 topversie. Deze is opnieuw gezegend met de befaamde 2.5-liter TFSI turbobenzine met 400 pk, het motorkoppel ligt met 500 Nm wél 20 newtonmeters hoger. De vierde generatie Audi RS3 Sportback en RS3 Berline zijn wederom vierwielaangedreven en rekenen op een sportieve 7-traps automaat. Uiteindelijk goed voor een 0-100 chrono van 3,8 seconden waarmee je toch al heel wat indruk maakt op café/internet. Afhankelijk van je budget ligt de topsnelheid op 250, 280 of 305 km/u.

Ook het sportief rubber, dikke velgen (minstens 19”), honinggraatgrille en dikke heupen zijn opnieuw van de partij net zoals véél koolstofvezel vanbinnen en vanbuiten. Desgewenst in combinatie met performante (keramische) remschijven, sportuitlaat en een meer uitgesproken koetswerkkleur zoals Kyalami Green.

Toch is het voornamelijk uitkijken naar de RS Torque Splitter. Daarmee kan het vermogen op intelligente wijze naar het juiste wiel vloeien. Voor speelvogels mag een perfecte drift uitlokken daarmee geen enkel probleem zijn! Toch wanneer je minimaal 61.900 euro op tafel kan leggen…

Nog méér nieuwe RS3 video’s: