Poll: Audi RS6 vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid vs Mercedes-AMG E63 S (2021)Praktisch, premium en vooral (zéér) performant, dat zijn zowel de Audi RS6 Avant, Porsche Panamera als Mercedes-AMG E63. Maar welke is het best?

Eventjes 300+ km/u aantikken op de Duitse Autobahn, rasechte sportwagens het moeilijk maken aan het stoplicht of het hele gezin (inclusief hond én inboedel) verhuizen. Een greep uit het takenpakket van de Audi RS6 Avant, Porsche Panamera en Mercedes-AMG E63 Break. Dit hebben ze te danken aan hun praktische koetswerkvorm en de potente achtcilinder.

In het geval van de Audi RS6 Avant is dat een 600 pk / 800 Nm sterke V8, exact vierliter groot. De jouwe in ruil voor 128.010 euro. Ook de Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ Break rekent op een 4.0-liter V8, hetzij met 612 pk / 850 Nm. Dit aan minimaal 126.324 euro. De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo (wat een naam!) is de vreemde eend hier want naast een 4.0-liter V8 benzinemotor is er ook een elektromotor+batterijpack voorhanden wat zorgt voor een gecombineerd vermogen van 700 pk / 870 Nm. Daarvoor moet je wel 201.263 euro op tafel leggen.

Allen doen ze in opmerkelijke scherpe tijden een nul-naar-honderd sprintje terwijl ze ook hun hand niet omdraaien voor een indrukwekkende topsnelheid. Minstens even indrukwekkend is hun peperduur optiebeleid waardoor je best nog wel wat extra budget voorziet bovenop de eerdergenoemde budgetten.

Onze Britse collega’s Matt Prior en James Disdale van Autocar zetten de drie kemphanen tegen elkaar in hun nieuwste vorm om uit te zoeken welke Dikke Duitser nu ook de beste is.

Audi RS6 vs Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid vs Mercedes-AMG E63 S

View Results

Laden ... Laden ...