Met de auto op vakantie? Dit zijn dingen die je niet mag vergeten!Met een goede voorbereiding haal je het maximale uit je hopelijk zonnige en vooral stressloze vakantie.

De zomer is aangebroken en iedereen heeft weer zin in de vakantie. Waar sommigen het liefste met het vliegtuig op vakantie, kiezen ook veel Nederlandse vakantiegangers voor een autorit naar het land van bestemming. Populaire vakantielanden als Frankrijk en Italië zijn namelijk prima te bereiken met de auto. Als je met de auto op vakantie gaat is het aan te raden om goed voorbereid op vakantie te gaan. We zetten de belangrijkste dingen op een rij, zodat jij heerlijk met je eigen auto op vakantie kunt gaat.

Laat je auto controleren

Voordat je vele kilometers in het buitenland gaat rijden met je auto, is het raadzaam om de auto vooraf goed te laten controleren. Je wil natuurlijk niet met pech langs de weg staan. Hulp is vaak wat lastiger te regelen in het buitenland, en je wil niet dat je je kostbare vakantiedagen bezig bent met het repareren van je auto. Laat je auto dan ook vooraf goed controleren door een expert. Een vakgarage kijkt jouw auto op alle punten na, zodat jij zorgeloos naar jouw vakantiebestemming kunt rijden.

Vermaak in de auto

De lange autorit kan erg gezellig zijn, maar het zou leuk zijn als je in die uren ook iets hebt om de tijd mee te vullen. Dat kan leuke muziek zijn die je vooraf hebt uitgezocht, of een boek dat je kunt lezen. Met kinderen in de auto is het ook belangrijk dat je voor de kinderen wat te doen hebt. Zorg voor wat lekkers te eten en te drinken, maar help ze ook om de tijd goed door te komen. Een rit naar het Zuiden van Frankrijk kan namelijk al snel 14 uur duren. Zo kun je een handige tablethouder aanschaffen die te bevestigen is aan de hoofdsteun van de voorstoelen. Zo kun je een kind wat leuke series laten kijken tijdens het autorijden. Een tablethouder en andere accessoires, zoals een kinderzitje of een gordelkussen koop je bijvoorbeeld bij Aldi. Bekijk vooraf dan ook wat de Aldi folder deze week te bieden heeft.

Afwijkende regels in het buitenland

In andere landen gelden vaak andere regels dan in Nederland. Dit geldt zowel voor algemene regels als verkeersregels in het buitenland. Wees dan ook goed voorbereid over de regels van de landen waar je doorheen rijdt, om te zorgen dat je ter plekke niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De meest bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld in Spanje en Slovenië, waar het verplicht is om een set reservelampjes bij je te hebben. Daarnaast is het in landen als Oostenrijk en Zwitserland een vignet aan te schaffen die je op je voorruit plakt. Bekijk van te voren dus goed de regels, en voorkom onnodige boetes onderweg.

Ga goed voorbereid op reis, zodat jij het maximale uit je vakantie haalt. Hoe minder stress je onderweg hebt, hoe maar je kunt genieten van die welverdiende vakantie. Goede reis!

Met de auto op vakantie? Dit zijn dingen die je niet mag vergeten!