Uittip: Alfa Romeo Museo Storico (Arese, Italie)

Uittip: Alfa Romeo Museo Storico (Arese, Italië)Als échte autoliefhebber of diehard Alfisti nog niet in het nieuwe Museo Storico Alfa Romeo geweest? Plaats het dan zeker deze zomer in de vakantieplanning!

Al meer dan 105 jaar heeft Alfa Romeo de genoegen om ons te verblijden (of was het nu toch omgekeerd?) met diverse creaties, gaande van beeldschone berlines, prachtige sportwagens of unieke pareltjes. Om van al die pracht en praal ook de volgende 105 jaar te kunnen genieten opende Alfa Romeo recentelijk een nieuw museum in Arese (nabij Milaan), niet toevallig op de plaats waar tot 1986 het hoofdkwartier van de Italiaanse autobouwer zat.

De expositie durft soms wel eens te wijzigen (het blijven dan ook Italianen..) maar tekortgedaan zal je jezelf nooit voelen. Gaande van de historische modellen uit diep in de vorige eeuw tot de gekende bolides zoals de Giulia’s, Alfetta en Alfa Nord’s. Ook modern speelgoed mag natuurlijk niet ontbreken met de 156’s, 8C’s en 4C’s én dan vergeten we nog het autosportverleden van Alfa Romeo met allerhande avontuur in de F1, Formula 3, Formula Indy, Pro Car en de Groep C! Alles naar eigen goeddunken bezichtigen kan perfect, beter volg je de thema’s zijnde ‘timeline’, ‘beauty’ en ‘speed’. Aanrader!

Museo Storico Alfa Romeo is elke dag open (behalve dinsdag) van 10u tot 18u, op donderdag is het late night opening tot 22u. Tickets kosten €12, kinderen en senioren hoeven slechts €8 op tafel te leggen. Alle praktische informatie over het museum staat hier op hun website, onze huisfotograaf PieterA is natuurlijk al even gaan kijken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...